28.03.2007 Hürriyet ANKARA

SANAL PATRON TÜRK GENÇLERİ İŞBAŞINDA

Paris’te 30 Mart’ta yapılacak yarışmada Türk gençleri, uluslararası çalışan hayali bir şirketin aksiyon planını hazırlayarak diğer ülkelerden katılan rakipleriyle mücadele edecek. Türkiye’nin bu yıl 3. kez temsil edileceği yarışmada, hayali olarak yönetim kurulu üyeliği statüsü verilen öğrencilerin, bilgisayar karşısında hayali bir şirketin karşılaşabileceği “tüketici güvenliği, ürün güvenliği, çevre koruma, kurum yönetimi, iş ahlakı” gibi konularda sorunlara çözüm üretmeleri bekleniyor. İstanbul’da gerçekleştirilen “Danone Trust”ın Türkiye finalinde birinci seçilen ve Bilkent Üniversitesi’nde burslu öğrenim gören Özge Özmen, Bilal Okatan, Funda Leblebici, Alp Eren Can ve Mehmet Fatih Güven’den oluşan ekip, uyumlu çalışmalarından dolayı başarıyı elde ettiklerini kaydettiler.

ÇOK SIKI HAZIRLANDIK
Yarışmayla ilgili soruları yanıtlayan Mehmet Fatih Güven amaçlarının, 30 Mart’ta Fransa’da yapılacak uluslararası finalde başarı göstermek olduğunu kaydetti. Güven, yarışmanın Türkiye finalinde, 7 saat boyunca bilgisayar karşısında hayali bir şirketin 3 yıllık strateji ve aksiyon planını hazırladıklarını, bu süre içinde yerel ve uluslararası alanda beklenmedik engellere çözümler ürettiklerini söyledi. Yarışmaya sıkı şekilde hazırlandıklarını söyleyen Güven, mezun olmadan, bir firmanın işleyişini gördüklerini ve o heyecanı yaşadıklarını anlattı.

BÜYÜK FİNAL
Bu yıl Fransa’da gerçekleştirilecek büyük finalde, Arjantin, Belçika, Çin, Fransa, Almanya, Endonezya, İtalya, Malezya, Meksika, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, İspanya, Suudi Arabistan ve Türkiye olmak üzere 16 ülke katılacak. Toplamda, 7 bin 405 üniversite öğrencisinin başvurduğu Trust iş simülasyonunda Türkiye, 285 takım ve bin 236 üniversite öğrencisinin başvurusunu alarak tüm ülkeler arasında en çok başvuru toplayan ülke oldu.